Sveriges bästa dessert finns i Göteborg

Publicerad:
Uppdaterad:

Varje år utser White Guide Magazine Sveriges bästa restauranger. Vi har pratat med Ulf Johansson, 48, krögare på restaurang 28+ i Göteborg som fick Årets dessertpris av White Guide.

Ulf Johansson, 48, krögare på restaurang 28+ som vann White Guide Magazines dessertpris.
Ulf Johansson, 48, krögare på restaurang 28+ som vann White Guide Magazines dessertpris.

– Det känns fantastiskt roligt. Vårt mål är att alltid vara med där uppe i toppen.

Hur viktig är desserten i en måltid?

– Den är jätteviktig, precis som allt annat. Desserten är ju lite av finalen och kanske det man minns bäst efteråt.

Hur du någon egen favoritdessert?

– Nja, jag äter det mesta, men när man är ute slinker det ner en och annan crème caramel. Det kanske inte är det mest spännande och spektakulära man kan äta men väldigt gott.

Läs mer

Janna Roosch (.se)

Publicerad: