Anna Sjödin talar ut: ”Mitt ord är inte värt någonting”

NYHETER

”Jag känner mig kränkt, ledsen och arg” - ”Jag har fått bli så mångas spottkopp”

Foto: Anna Sjödin med sin försvarsadvokat Leif Silbersky.

SSU-ordföranden Anna Sjödin dömdes häromdagen till dryga dagsböter efter krogbråket på Crazy Horse.

Hittills har hon valt att inte uttala sig i medierna efter domen.

Nu talar hon ut.

I ett öppet brev som på fredagskvällen publicerades på SSU:s hemsida skriver hon att hon inte tänker avgå efter domen. Sjödin dömdes på samtliga åtalspunkter: Våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, egenmäktigt förfarande och förolämpning.

– Det lätta och skönaste vore naturligtvis att avgå. Men för mig är inte den lätta vägen alltid den självklara.

I brevet tackar hon för många SSU:ares stöd, men beskriver sin situation som overklig:

Chockad

– Jag vill skriva några rader om hur det känns inuti mig just nu. I går eftermiddag fick jag läsa tingsrättens dom efter den där omtalade krogkvällen i januari. Känslor av förvåning och till och med chock kom över mig. Jag känner mig kränkt, ledsen och arg. Jag känner sorg och bedrövelse men jag känner mig också full av tillförsikt över att högre instans kommer att betrakta saken annorlunda.

Anna Sjödin vidhåller fortfarande sin inställning att vakten Babak Jamei ljuger i sin berättelse om vad som hände på Crazy Horse.

”Många har berättat”

– Det är många som berättat för mig om våldet på krogarna och hur vakter snackar ihop sig med varandra. Sedan följer skrämmande berättelser om hur offren fällts under förnedrande former i domstolen. I TV-soffan två dagar senare hör jag att vakten kryddat på sin berättelse från kvällen. Men jag tror på rättvisan och räknar med att åklagaren avfärdar vaktens hopdiktade historia. Särskilt lögnen om rasistiska ord. Nu sitter jag här med en dom. Grundad på en hopdiktad och illa repeterad berättelse från ett antal vakter som är vana att framträda tillsammans efter slagsmål.

Robert Triches