Man häktad för mordet på Henric

NYHETER

Hedrade Henric efter mordet

1 av 2 | Foto: VÄNNEN MISSTÄNKT Dagarna efter att Henric hittats död tände vännerna ljus och lade ner blommor till hans minne. Bland dem som besökte minnesplatsen var en bekant till Henric. Mannen, som är i 20-årsåldern, är den som nu har begärts häktad misstänkt för mordet.

Här hedrar den unge mannen minnet av den mördade Henric Nilsson, 20.

Nu har han häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Enligt Aftonbladets källor rör det sig om en 18-årig man som ingick i Henrics bekantskapskrets. Samme man som efter mordet var en av alla dem som hedrade minnet efter Henric i Sunne.

Enligt NWT har polisen varit honom på spåren en längre tid.

Mannen är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt, den starkare misstankegraden. Det kan tyda på att polisen har stark teknisk bevisning eller vittnesuppgifter.

– Jag vill inte svara på hur min klient ställer sig till anklagelserna, säger den misstänktes advokat Hans Berglund.

Kom aldrig hem

Henric Nilsson försvann den 27 maj efter en fest i Kolsnäs. De enda spåren efter Henric var hans keps och skor som hittades i närheten av kajen.

Polisen kopplades snabbt in och draggade vattnet vid Frykensundet.

Hittad av dykare

Den 31 maj hittades Henrics kropp i vattnet under ångbåten Freja. Dödsorsaken visade sig vara drunkning men skador på hans kropp tydde på att han kunde ha blivit mördad.

– Det är vad vi trott hela tiden. Vi visste att han absolut inte skulle hoppat i vattnet självmant. Det var för oss uteslutet, säger mamma Marianne Nilsson.

Blev misshandlad

Under mordnatten blev Henric Nilsson misshandlad av en okänd gärningsman. Vid fyratiden på morgonen, en halvtimme efter att Henric Nilsson sista gången sågs vid liv, såg ett vittne hur någon stod och sparkade på någonting vid kajkanten.

Henric Nilssons familj vågar nu känna en viss lättnad.

– Det har varit en fruktansvärd sommar för oss. Ovissheten är hemsk. Det känns skönt att sanningen kanske äntligen kommer fram, säger mamma Marianne Nilsson.

I dag ägde häktningsförhandlingen rum.

Vice chefsåklagare Tomas Olsson har uppenbarligen så klara bevis att han fick tingsrätten med sig och fick den unge mannen häktad på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Det innebär att han sitter frihetsberövad i två veckor i första hand.

– Men den tiden lär inte räcka, det återstår många flera att förhöra, säger Tomas Olsson till TT.

Linda Hjertén, TT