Kvinna attackerad av tre dobermannhundar

NYHETER

Ny hundattack i Stockholm på kort tid

En 66-årig kvinna i stockholmsförorten Sundbyberg skadades på måndagsförmiddagen när tre dobermannhundar attackerade henne.

Det är den andra hundattacken på kort tid i Stockholm.

– Tyvärr är de som har de här hundarna inte alltid de bästa hundägarna, konstaterar Andreas Ånfors som är biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Attacken ägde rum på Tallgatan i centrala Sundbyberg vid 9.15-tiden på måndagsmorgonen. Den 66-åriga kvinnan blev biten av tre dobermannhundar och föll omkull.

– Där blev hon liggande medan de nafsade och bet på henne, säger Andreas Ånfors, biträdande stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Kvinnan fick föras till Karolinska sjukhuset där man dock kunde konstatera att hon klarat sig utan svåra skador.

– Hon slog i huvudet och fick ont. Men sen ska hon också ha fått ett långt och djupt skärsår längs ena örat och det blödde ymnigt.

Händelsen har anmälts till polisen.

– Vi håller på att skriva en anmälan om brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter. Enligt ett vittne kan en av hundarna ha varit lös.

Är hundattacker ett vanligt problem i Sundbyberg?

– Det vet jag inte men jag tror att det kan ha blivit vanligare, kanske för att folk har en tendens att slöppa hundarna lösa mer nu än tidigare. Och tyvärr är de som har de här hundarna inte alltid de bästa hundägarna. De som har exempelvis dobermannhundar och sköter om dem ordentligt tycker att hundarna är jättebra, men det är alldeles för många som inte borde ha hund.

En fråga om hänsyn

Att låta hunden springa lös kan vara ett lagbrott och bestämmelserna varierar beroende på var man bor någonstans. Men enligt Andreas Ånfors handlar det också om att hundägare bör ta hänsyn till sina medmänniskor, oavsett lagen.

– Det är tråkigt att ägarna inte kopplar hundarna. Det finns de som är paniskt rädda för hundar och av respekt för dem borde man ha hunden kopplad, säger han.

Dagens händelse var den andra hundattacken på kort tid. På söndagskvällen blev två män och en tolvårig flicka överfallna av två hundar i Hässelby i västra Stockholm.