"Vi snor ett bord"

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll? Henrik Fexeus, 35, programledare och tankeläsare ”Hjärnstorm”, SVT 2.

Foto: Henrik Fexeus bränner pengar på söder. Foto: Robin Nordlund

- Jag är rätt ringrostig i ämnet ”bränna pengar i Stockholms uteliv” då jag bara ägnar mina kvällar åt att öva ondsinta manipulationstekniker och dricka te. Så jag samlar ihop några vänner på Spelbomskans torg för att lägga upp en strategi.

- Vi inser strax att pengarna kommer ta slut innan strategin är klar om vi sitter kvar. Vi är dessutom lite nervösa över att ingen vet vad en spelbomska är.

- Kvällen börjar officiellt med att vi snor till oss ett bord på Mosebacketerrassen. Bordet är vingligt och i plast, ölen kommer också den i plast. Sommaren är egentligen över. Men skam den som ger sig. Dessutom, vilket avgör saken, finns det kulörta lyktor i träden. Vi lyckas dock inte bränna mer än 200 spänn innan det blir för kallt.

- Vi inser att vi måste ta oss inomhus. Jazzen inifrån Mosebacke låter inte inbjudande i dag, så vi fortsätter nedåt backen. Vi går förbi Pet sounds och ser att det som vanligt hunnit bli alldeles för mycket folk. I stället tar vi in på Snottys där vi omedelbart kommer på att vi är hungriga. Några glas vin och kompetent samt välbehövd mat, och ytterligare 350 kronor av tusenlappen är borta.

- Det är i det här läget som jag insisterar på rom. Tikibaren på Birkagatan lockar, men är för långt bort. Medan vi funderar inser vi att vi står inne på Pet sounds i alla fall. Hur gick det till?

- Jag får till slut det jag vill, på Judit & Bertil vid Hornstull. Där avslutar vi kvällen i och med romdrinkar för 400 kronor – jag bjuder. Förutom en femtiolapp som jag smugit undan. För i morgon blir det korv hos Günters korvar på Karlbergsvägen.

Budget

Henrik Fexeus favoriter

Sofia Larsson