Schlagerbiljetterna sålde slut direkt

NYHETER

Rusning efter biljetterna i Linköping

Foto: Sist gång Sanna Nielsen, Fredrik Kempe och Sanne Salomonsen under Melodifestivalen i Linköping 2005.

Schlager är hett. Så het att de knappt 13 000 biljetter som släpptes till deltävlingen och repen i Linköping sålde slut på 42 minuter.

Foto: Hela Linköping kommer leva upp under tävlingen, säger Anna Runesson.

En lång kö av tappert väntade schlagerfantaster huttrade i kylan utanför biljettkassorna. Andra satt klistrade vid telefonen hemma. Så när biljetterna väl släpptes till deltävlingen i Linköping den 23 februari 2008 sålde de 12 752 slut på 42 minuter.

– Det är härligt! Vi hade en känsla av att det var ett stort intresse men vi hade nog räknat med att det skulle ta några timmar i alla fall, säger Anna Runesson som är marknadschef på Arenabolaget som annordnar ftävlingen i Cloetta Center.

Stjärnsprakande kväll

Det är en mängd stora namn som ställer upp i tävlingen nästa år. Charlotte Perrelli, BWO och Christer Sjögren för att nämna några. Vilka som sjunger i de olika städerna är ännu inte klart.

– Oavsett vilka artister som kommer till Linköping blir det en stjärnsprakande kväll. Folk kommer inte bara för artisterna utan för hela arrangemanget, säger Anna Runesson.

Totalt såldes 6376 biljetter till själva tävlingen och lika många till genrepet. De som inte fick en biljett får en ny chans nästa fredag. Då släpps de bokade biljetter som inte hämtats ut.