Kastade sten mot polisen

NYHETER

Fyra gripna i bråk efter matchen – AIK- supportrar sköt raketer och kastade sten

Foto: Polisen hade fullt upp utanför Råsunda.

Stämningen bland supportrarna på och runt Råsunda var mycket spänd under kvällen, enligt polisens insatschef på plats.

Två personer skadades lindrigt – en polis fick ett föremål i ögat i samband med en insats i Gamla stan, och en kvinnlig IFK-supporter tappade andan och tuppade av utanför Råsunda.

Fyra personer greps efter matchen för våld mot tjänsteman, våldsamt upplopp och försök till grov misshandel.

– Kvinnan låg på en parkeringsplats och vi visste först inte vad som hade hänt henne, säger Ann-Charlotte Wejnäs på Stockholmpolisens länskommunikationscentral till aftonbladet.se.

Det visade sig att kvinnan åkt till Råsunda med en buss där det var väldigt trångt, och kvinnan hade helt enkelt tappat andan i trängseln.

– Hon ville mycket gärna få komma in på Råsunda och se matchen och var inte intresserad av att åka till sjukhus. Det behövde hon heller inte göra efter att hon hämtat sig en liten stund.

Tidigare på kvällen skadades en kvinnlig polis lindrigt i samband med att IFK-supporters gjorde en rusning på Nygatan i Gamla stan.

– Där vet vi faktiskt inte i fall det handlar om något uppsåtligt eller om det var en olyckshändelse. Men polisen fick ta igen sig i en polisbuss en stund och behövde inte uppsöka sjukshus.

Enligt insatschefen på plats var stämningen mycket spänd kring Råsunda innan, under och efter matchen.

Efter matchen sköt AIK:s så kallade risksupportrar raketer och kastade saker mot poliser i Råsundaområdet. AIK-supportrar kastade sten mot polisen vid Statoil och ett 30-tal AIK-supportrar inringades, uppger Stockholmspolisen på sin hemsida.

Ett flertal personer greps för våld mot tjänsteman, en för våldsamt upplopp och en för försök till grov misshandel, uppgav Ann-Charlotte Wejnäs, informatör på polisen i Stockholms län, för TT.

Stora gäng av AIK:s risksupportrar drog omkring och kastade sten mot polisen, som hade avlägsnat ett 30-tal personer vid 22-tiden.

Men sammanfattningsvis var polisen nöjd med kvällens insats.

– Det var en stabil insats med väl genomtänkt taktik då vi fick jobba under mycket snabba förhållanden före, under och särskilt efter matchen, säger Elisabeth Anestad, kommenderingschef.