På charmoffensiv

Foto: Andreas Werliin och Miriam Wallentin är duon Wildbirds & Peacedrums. De är ett av banden som spelar på Gothemburg art sound festival.
NYHETER

Wildbirds & Peacedrums är blixtförälskelsen som blev en äkta göteborgsduo. Nästa år ska de ta hela världen med storm.

Mariam Wallentin och Andreas Werliin träffades på en ensemblelektion på Musikhögskolan i Göteborg, gifte sig och glömde allt de lärt sig i skolan.

– Vi åkte till Berlin över sommaren. Andreas tog med sig trummor och jag hade en sångförstärkare, och så blev vi gatumusikanter. Vi fick inga pengar men tyckte det var hemskt kul, säger Mariam Wallentin.

Slagverksindiejazzblues

Nu har Wildbirds & Peacedrums funnits i drygt två år och i våras släpptes debutalbumet Heartcore. ”Förälskad slagverksindiejazzblues”, skrev tidningen Lira i ett försök att beskriva deras musik.

– Vi har valt att inte nischa oss. Det är skönt att passa in i många olika sammanhang, säger Mariam Wallentin.

Lovordad skiva

Sommaren som gick spelade paret på pop-, jazz- och konstmusikfestivaler från Malmö i söder till Umeå i norr. Skivan har lovordats av recensenter över hela världen, men på hemmaplan är de fortfarande doldisar.

– Det är alltid svårt att göra sig ett namn i sin hemstad, säger Mariam Wallentin.

"Tar världen med storm"

Vintern spenderar Wildbirds & Peacedrums i Svenska Grammofonstudion och tanken är att det nya materialet ska skicka dem på turné i USA, Europa och Asien.

– Det kommer hända jättemycket nästa år. Mycket är hemligt än så länge men du kan skriva att vi kommer ta världen med storm!

Fakta GAS-festivalen:

Louise Jacobson (.se)