”Jag är på Gubbrummet innan kidsen kommer”

Foto: Anders Ljung tycker att 1900 på Regeringsgatan är en av Europas bästa barer.
NYHETER

Hur spenderar Anders Ljung/Space Age Baby Jane, aktuell med singeln "Lovers", tusen spänn på stan? Vi frågade.

Foto: Anders Ljung är generös med dricksen och får därmed lita till fötterna för att komma hem efter utekvällen.

Jag går ut sent, så jag slipper den där smutsiga afterworken. Vid tio går jag till Wasahof där man kan äta sex ostron och dricka ett glas champagne till ett billigt pris, som serveras av den eminente hovmästaren Fredrik Grahn. Wasahof är på mammas gata kan man verkligen säga, min mamma växte upp på den adressen.

Sen går jag till Republik, där jag äter deras oxtartar och dricker något glas rött till, rekommenderat av hovmästaren Magnus.

Redan vid midnatt är jag på Gubbrummet, innan kidsen kommer. Där inhandlar jag ställets ostbricka. Till den dricker jag portvin, som serveras av Nille och den förtjusande Angelica.

Strax före stängningsdags drar jag upp till 1900, en av Europas bästa barer. De är så jäkla duktiga och de har otroliga dryckeskunskaper. Där tar jag en cocktail, vad det blir är beroende på vad Andrés eller Åsa rekommenderar, men det blir något som innehåller färska ingredienser.

Sen blir det en tur till hårdrocksklubben Crazy Nights på Harry B James, det ligger på vägen till Berns och det är en grym klubb. Där dricker jag en Bourbon on the rocks.

När jag kommer till Berns källare har jag inga pengar kvar, så jag får dansa och dricka vatten och hoppas att någon bjuder mig. Eftersom jag prioriterade att ge dricks framför att ha kvar pengar till taxi så får jag promenera hem när kvällen är slut.

Anders Ljungs favoriter

Kvitto