Döde pappans chef: Det var jag som slog larm

De fyra döda som hittades i en villa i Bjärred var en hel familj.

Det var pappans chef som larmade polisen. Trots att mannen var ansvarig för en konferens dök han aldrig upp på jobbet på tisdagen.

– Det var jag som slog larm när han inte kom. Han skulle varit här vid 8-tiden, men det var först vid 15-tiden som jag ringde polisen, säger pappans närmaste chef till Aftonbladet.

När mannen i familjen inte dök upp på sin arbetsplats på tisdagsmorgonen anade hans kollegor direkt oråd. Mannen, känd som plikttrogen, skulle hålla i en stor konferens tillsammans med en annan kollega och när han inte dök upp började avdelningschefen genast ringa runt.

– Jag försökte ringa och sms:a honom. Jag ringde frun och sökte även andra släktingar. När jag inte fick någon kontakt alls tänkte jag att ”detta är väldigt olikt honom”, säger chefen.

Polisen tog larmet på allvar

Konferensen inleddes och genomfördes utan mannens medverkan. Under tiden steg chefens oro.

– Nåt var fel. Det är en väldigt stringent person, ordningsam och strukturerad. Även om man sitter på ett flyg som är försenat eller ett tåg som sitter fast i skogen så brukar man kunna meddela sig så småningom – på något vis.

När klockan blev 15 beslutade sig chefen för att larma polisen.

– Jag sa att jag kände oro och ville efterlysa en hel familj. De tog det på allvar och sa att man skulle skicka ut en patrull.

”Det är en nära vän”

Under en presskonferens i Lomma kommunhus på onsdagsförmiddagen framkom det att familjen inte ska ha varit föremål för sociala insatser. Skolan ska heller inte ha fått några varningssignaler. Det enda som ska ha varit annorlunda var att barnen hade viss hemundervisning.

Mannens chef säger att han aldrig känt någon oro för sin medarbetare. Hur situationen har sett ut i familjen är inget han vill uttala sig om.

Arbetskamraterna sörjer i dag sin kollega. Den ordinarie verksamheten har ställts in och under morgonen hölls en samling med anledning av händelsen. 

– Folk är upprivna. Det är en nära vän till oss. Det är en liten arbetsplats och han har varit här sedan 2002. Han var en mycket duktig medarbetare och högpresterande.

Det var på tisdagseftermiddagen som familjen, två vuxna och två flickor, hittades döda i villan i Bjärred.

Publisert:

LÄS VIDARE