Krigstalet ord för ord

NYHETER

bin Ladin hotar med nya självmords- anfall

NEW YORK

- Alla som stöder USA är fiender, säger världens mest jagade man på ett nytt ljudband.

Usama bin Ladin ger handfasta råd om hur det irakiska folket ska be-segra USA.

- Fienden är rädda för krig i städerna, för då kommer många att dö, säger al-Qaidaledaren.

Foto: Terrorledaren Usama bin Ladin ger i sitt nya tal handfasta råd om hur Iraks folk ska besegra USA: Vi trycker på vikten av att dra in fienden i långa och uttröttande närstrider.

Ljudbandet släpptes av den arabiska tv-kanalen al-Jazira i går kväll efter att USA:s utrikesminister Colin Powell flera timmar tidigare berättat om dess existens.

Ljudkvaliteten är bättre än på tidigare band och experter bedömer preliminärt att det verkligen är Usama bin Ladins röst.

I det 16 minuter långa talet uppmanar al-Qaidaledaren det irakiska folket att genomföra nya terrorattacker mot amerikaner.

Angriper arabledare

- Vi betonar vikten av martyrskap mot fienden. Dessa attacker skapade en katastrof som amerikaner och israeler aldrig känt tidigare.

På bandet, som sannolikt inte hördes i Irak där satellitmottagare är förbjudna, går han till angrepp mot arabvärldens ledare som borde göra gemensam sak med Irak, även om han avfärdade Saddam Husseins socialistiska Baathparti som "otrogna" .

- Muslimska och socialistiska intressen sammanfaller i kampen mot korsfararna.

bin Ladin påminde om USA-invasionen av Afghanistan och uppmanade irakierna att på samma sätt "gräva och kamouflera ett stort antal skyttegravar".

Gömstället okänt

- Vi trycker på vikten av att dra in fienden i långa och uttröttande närstrider. Dra fördel av kamouflerade positioner på åkrar, gårdar, berg och städer.

- Fienden är rädda för krig i städerna, för då kommer många att dö.

Han hotade alla nationer som är "USA:s slavar". Han nämnde Jordanien, Marocko, Nigeria, Pakistan, Saudiarabien och Jemen.

- Alla som hjälper Amerika" är avfällingar, hotar bin Ladin.

Förra livstecknet från Usama bin Ladin kom via ett ljudband den 12 november. Hans gömställe är okänt.

Martyrangreppen katastrof för USA

Fredrik Virtanen