Fyraåring ville flyga som Harry Potter

NYHETER

Svårt hjärnskadad efter fall

Fyraåriga Samantha Knudson ville flyga precis som Harry Potter. Den lilla flickan är nu svårt hjärnskadad efter sitt försök att flyga på kökskvasten.

Det var i tisdags i förra veckan som olyckshändelsen inträffade. Föräldrarna var inte hemma vid tillfället. Flickans mamma hade gått ut en kort tid och pappan arbetade.

Lilla Samantha Knudson i Charlotte, North Carolina, hade tillsammans med den 14-årige barnvakten sett filmen ”Harry Potter och den vises sten”. I filmen finns sekvenser där Harry Potter flyger med hjälp av en kvast.

Ville flyga med kvasten

Vid åtta-tiden på kvällen bestämde sig Samanta Knudson för att hon ville göra som sin hjälte. 4-åringen tog kökskvasten och klättrade upp på köksbänken. Sedan grenslade hon kvasten och kastade sig ut från cirka en meters höjd.

Hon föll handlöst och hittades medvetslös på köksgolvet av barnvakten. Han larmade föräldrarna som förde flickan till sjukhus. Samantha Knudson fick allvarliga hjärnskador av fallet och vårdas fortfarande på sjukhus, rapporterar tidningen Charlotte Observer.

Polisen misstänker inget brott utan anser att det hela rör sig om en olycka.

Vill varna för filmerna

Nu kräver flickans pappa Neil Knudson att de stora filmbolagen varnar för innehållet i sina filmer. Han efterlyser varningstext.

- Det borde stå något i stil med "Det här är inte på riktigt. Prova inte att göra det här hemma", säger Neil Knudson som vill förebygga att fler olyckor av den där typen inträffar.

Susanna Vidlund