Tjuvar försökte göra inbrott i polisens villa – togs på bar gärning

Foto: Anders Wiklund / TT Nyhetsbyrån
Inbrottstjuvarna försökte bryta sig in i polisbostad.
NYHETER

Två män upptäckte en tom villa och bestämde sig för att försöka göra inbrott. Men inbrottstjuvarna valde fel hus.
I villan bor nämligen en polis som snabbt kunde tillkalla kollegor som grep männen på bar gärning, skriver LT.

Två män var ute och gick när den ena mannen blev kissnödig och gick in på en tomt för att kissa. Männen upptäckte att ingen var hemma i villan och tog tillfället i akt att försöka göra inbrott, skriver LT.

Fångades på övervakningskamera

Det männen inte visste var att villan tillhör en polis som satt upp övervakningskameror och ett larmsystem i huset, eftersom han bara någon månad tidigare utsatts för ett annat inbrott.

Tack vare övervakningssystemet upptäckte polisen redan när tjuvarna försökte bryta sig in genom ett källarfönster och kunde tillkalla sina kollegor.

Innan polisen som bodde i villan hunnit till bostaden var en patrull på plats och kunde gripa en av inbrottstjuvarna. Den andra mannen hann springa iväg en bit men även han kunde sedan gripas.

Döms till villkorlig dom

Gärningsmännen som är 24 år respektive 37 år har erkänt inbrottsförsöket och hävdar att de gjorde inbrott för att skaffa pengar. Enligt männen hade en tredje man kommit på idén att ”fixa ett jobb” åt dem.

Männen döms nu för försök till grov stöld av Södertälje tingsrätt. Eftersom ingen av dem straffats för något den senaste tiden döms de till villkorligt straff. Männen häktades efter händelsen, vilket räknas som ett straff i sig, och slipper därför böter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Inbrott

Brott