Nyheter

Väpnat rån mot Handelsbanken i Bollnäs

NYHETER

Nu efterlyser polisen tips från allmänheten

BOLLNÄS

Tre män beväpnade med automatvapen samt pistol slog på måndagen till mot Handelsbanken i Bollnäs.

Rånarna försvann med en okänd summa pengar och ännu på kvällen hade polisen mycket få spår efter de tre männen.

Ingen skottlossning förekom under rånet.

Rånarna försvann strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen med en mörk Volvo. Bilen hittades senare på en väg i närheten av travbanan i Bollnäs.

- Rånarna har satt eld på flyktbilen innan de fortsatt flykten i andra fordon, säger Björn Ohlsson, informationsansvarig vid Gävleborgspolisen.

Polisen har inga säkra spår efter rånarna och efterlyser tips från allmänheten, bland annat upplysningar om eventuella bilar som stått parkerade vid Stagårdsvägen i Bollnäs under måndagsmorgonen. Det var där som den utbrända flyktbilen påträffades.

- Spaningarna efter gärningsmännen pågår. Vi har vissa tips och iakttagelser att gå efter. Vi önskar bland annat komma i kontakt med ägaren eller föraren till en Renault Laguna som stod parkerad i närheten av den plats där flyktbilen påträffades, säger Björn Ohlsson.

Polisen misstänker att en fjärde person varit inblandad i rånet. En man har iakttagits på ett parkeringsdäck på Prix-huset. Därifrån har han haft perfekt uppsikt över området framför banken och kunnat larma rånarna om något dykt upp som kunnat störa deras framfart inne i banklokalen.

- Vi hoppas på tips från allmänheten och att den tekniska undersökningen av flyktbilen kan ge något, säger Peter Wiman, vakthavande befäl vid Gävlepolisen.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter