Porrkungen la beslag på Stockholms webbadress

NYHETER

Information för turister?

Inte längre.

Nu har internetadressen stockholm.com köpts av porrföretaget Private.

Berth Milton.

För tio år sedan missade Stockholms stad att registrera domännamnen stockholm.com, stockholm.net och stockholm. org. Det är bakgrunden till att Berth Milton och hans imperium Private nu kunnat lägga beslag på sajten.

"Unik Sverige-bild"

Den som besöker sidan möts av meddelandet att Private inviger www. stockholm.com i höst: "Genom att dela med oss av Privates unika bild av Sverige, dess naturliga skönhet och charm och dess varierande egenskaper, hoppas vi kunna bygga upp den ultimata cyber-träffen för fans med det bästa av Sverige".

Stockholms stad har utan resultat försökt få tillbaka domännamnen. På stockholm.com har det tidigare funnits turistinformation som lagts ut av ett amerikanskt företag.

- Nu känns det betydligt allvarligare i och med att det är en verksamhet som det inte är så trevligt om den förknippas med staden, säger Kjell Bergefall, IT-chef på Stockholms stad, till TT.

Svårt att få tillbaka

För några år sedan lyckades Barcelona i en juridisk process få tillbaka barcelona.com, men det bli svårt i Stockholms fall.

- Vi tittar på de juridiska möjligheterna att ta tillbaka namnet eller vad det eventuellt skulle kosta att köpa loss domänen från den som äger den, säger Kjell Bergefall.

Berth Milton ville i går inte uppge något pris.

- Jag pratar inte med Aftonbladet, sa han.

Hans Österman