Vi ska visa lantisarna!

NYHETER

Äntligen! Nu är det igång igen. AIK torskade mot Crattans nya gäng i tisdags och nu är det dags för oss att ta tag i nykomlingarna från Danmark som inte verkar ha förstått att dom lirar i Allsvenskan då dom inte har torskat en enda match i år. Dessutom har dom gjort mest mål hittills!

Det kan förklaras av att dom hittills bara mött bondgäng som lika gärna kunde ha spelat i ettan eller tvåan (Helsingborg, Örebro, Sundsvall, Ellos, Gården, Peking och Örgryte). Det här är deras första besök i storstan och deras första möte med en allsvensk publik. Så låt oss visa lantisarna hur det går till när söderkisarna lirar boll!

Med lite hjälp från läktarn så kan vi skicka hem drängarna med sin första förlust i bagaget. Historien visar på en jämn match då det står 39–39 i målskillnad mellan Bajen och Bois genom tiderna. Hemma har vi vunnit fyra, torskat fem och spelat lika fyra gånger. En vinst i dag och det är lika. Borta leder vi med en vinst, fem vunna fyra oavgjorda och fyra torskar. Så visa Nannskog och de andra hur det är att lira i Allsvenskan på riktigt.

Alla som var på plats i måndags och bokade biljett till Belgrad kunde konstatera att det kommer bli en riktigt stor resa ner till Balkan. Just nu så finns det möjlighet att det blir ett tredje plan. Men vi får inte glömma allsvenskan nu när vi ska jumbojetta ner i Europa. På måndag är det Ellos som ska besegras. I bussen ner ska vi öva på språket så att vi kan beställa pilsner på serbiska.

I måndags lirade Bajen mot fiket i reservserien och satte diskopundarna på plats med 2–1, bägge målen satt i fjärde maskan från krysset! Det var en komfortabel vinst där Bajen kontrollerade matchen både på läktaren och på planen. Antti spelade på högermittfält, kan det vara något Anders vill se oftare? Han lyckades ta sig loss flera gånger och kan nog vara ett fullgott alternativ på kanten.

Apropå Antti så fick han efter matchen förklarat för sig varför Spanjorer ser så konstiga ut när han presenterar sig

?

Fredrik Åhsvik Hammarby-supporter