En gripen misstänkt för mord i Vällingby

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En man har ringt in till polisen och erkänt ett mord på en ung kvinna i Vällingby i nordvästra Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi har en man som är gripen misstänkt för mord, säger Lars Källgren, stationsbefäl vid Stockholmspolisen.

En man greps på torsdagsmorgonen, misstänkt för mord på en kvinna. Enligt Aftonbladets uppgifter larmade mannen själv polisen och berättade om mordet.

Inledningsvis ville man bara bekräfta att det rörde sig om ett grovt våldsbrott, men senare bekräftar man alltså att det rör sig om ett misstänkt mord och att en man är gripen. Gripandet ska ha gått lugnt till.

Just nu arbetar tekniker på den misstänkta brottsplatsen.

– I övrigt har patrullerna börjat åka in och avrapportera. Vi kommer såklart att höra den här misstänkta personen så fort som möjligt och även prata med eventuella vittnen.

1 av 6 | Foto: Jerker Ivarsson
En polistekniker syns i anslutning till lägenheten.

Finns det några fler misstänkta i det här ärendet?

– Inga fler som jag känner till åtminstone, säger Anna Westberg.

”Vanlig, trevlig kille”

Aftonbladets reporter på plats har pratat med grannar, som beskriver den misstänkte gärningsmannen som en vanlig, trevlig kille som brukade säga hej i hissen eller på gatan.

– Det känns väldigt obehagligt att något sånt här hänt, det känns inte alls bra, säger en närboende.

Uniformerad polis lämnade platsen strax före klockan 10. Därefter har två tekniker arbetat i lägenheten. De är fortfarande kvar på plats strax före klockan 12.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN