Låt er inte luras av SSU - kräv marknadshyror!

Publicerad:
Uppdaterad:

MUF:s replik på Mikael Dambergs inlägg

Marknadshyror är ett laddat ord för socialdemokraterna. SSU hotar med skräckscener, där bara de rika har råd att bo, om marknadshyror införs. Det är fel. Marknadshyra innebär fler bostäder, ökad konkurrens och större rörlighet.

Mikael Damberg och SSU säger att "unga förlorar på marknadshyror". Men vet ni egentligen hur dagens verklighet ser ut?! Kan unga förlora mer än på det system som finns idag, där det inte finns en enda lägenhet att uppbåda i större städer?

Utan åratal i bostadskö eller svarta pengar som byter ägare i skumma parkeringsgarage är man ute ur leken. Bostadsköer och skumraskaffärer verkar i SSU:s värld vara bättre än en öppen och laglig marknad. Jag tror inte många ungdomar håller med om det.

Det är lätt att göra en jämförelse med situationen i forna Sovjetunionen. Där försökte staten reglera priserna på mat.

Resultatet blev matbrist, långa köer och en enorm svart marknad.

Komplettera med en gräddfil för partihöjdare så får man samma situation som Sverige idag har för hyreslägenheter.

I dag kan du inte välja. Du får inte en lägenhet om du inte har stora summor pengar eller är beredd att begå olagligheter. Med marknadshyror kan du göra ett eget val: Bo billigare i mindre attraktiva områden, eller dyrare inne i city.

I ett system med marknadshyror har alla möjlighet att få en bostad. Flera ungdomar som vill flytta hemifrån kan gå ihop och bo i city. Vill man bo för sig själv blir alternativet kanske en mindre lägenhet, eller längre resväg. Det är upp till var och en att välja. En valfrihet som SSU säger nej till.

Vi vägrar acceptera dagens socialistiska system som fungerar så dåligt. Säg nej till SSU och bostadsbrist. Säg ja till

marknadshyra!

Johan Forssell Distriktsordförande MUF Stockholm

Publicerad: