Nyheter

Lisa fick mal i frukostmüslin

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Insekter och puppor – i Axas müslipaket

Malätna byxor har man hört talas om, men Lisa Hemmilä fick sitt livs chock – i müslipaketet.

När hon öppnade müslin flög en mal ut, och paketet var fyllt med malar och puppor.

– Det kryper i kroppen, säger Lisa till Aftonbladet.

Lisa Hemmilä, 28, från Stockholm inleder alltid morgonen med en skål müsli. Lördagen var inget undantag. Müslin som hon köpt på Konsum dagen innan var en ny sort, men av samma märke som hon alltid köper – Axa.

Den nya varianten Grace är enligt Axas hemsida en "lyxig och smakrik müsli för dig som både vill äta gott och leva sunt".

Men verkligheten var annorlunda.

"Flög upp en mal"

– Jag öppnade paketet och medan jag hällde upp det i min skål flög det plötsligt upp en mal. Jag tänkte att den satt på utsidan av paketet och bara fladdrat upp, säger Lisa Hemmilä när Aftonbladet träffar henne hemma i köket där det hände.

Malen verkade "lite groggy" och satte sig först på väggen, och sedan på Lisas mage då hon utdelade ett dödande slag. Hon tänkte då fortsätta äta sin frukost i tron av att malen suttit utanpå påsen.

– Jag var på väg att hälla mjölk på müslin när jag hörde hur det rasslade i påsen. Då tittade jag ner och såg att det fanns fler malar i påsen. Det hängde spindelnätsliknande saker och små skal från puppor på insidan av påsen, berättar Lisa.

Slängde i frysen

I panik virade hon in müslin i plastpåsar och slängde in i frysen i hopp om att ta död på insekterna. Minst 3-4 malar fanns i påsen med müsli och dessutom rester från puppor.

– Man blir förvånad när man öppnar en tätsluten förpackning, som är vikt flera gånger och limmad och hittar sådant. Jag förstår inte att de har överlevt, säger Lisa.

Vill varna andra

Efter att chocken lagt sig kontaktade Lisa företaget Axa, både för att få svar och kunna varna andra.

– Jag mejlade deras kundtjänst. Jag försökte också ringa, men de har ju bara öppet några timmar på vardagar. De kanske behöver kolla igenom sina rutiner, för det känns inte troligt att den kommit in i förpackningen när den varit i butiken.

Förutom en förklaring om hur det går till förväntar sig Lisa också en ursäkt.

– En kompis skämtade om att jag kanske får en årsförbrukning av müsli, men det vet jag inte om jag vill ha. Det kommer att dröja innan jag äter müsli igen.

Fotnot:
Aftonbladet har utan framgång sökt både Axa och Lantmännen för en kommentar.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert: