Vilsen kisse fick djungelfarsa

Av: Johanna Klaasen

Publicerad:
Uppdaterad:
riktiga APEKATTER Makakhannen fick av allt att döma faderskänslor för den lilla kattungen när deras stigar korsades i skogen.
Foto: anne young/solentnews.co.uk
riktiga APEKATTER Makakhannen fick av allt att döma faderskänslor för den lilla kattungen när deras stigar korsades i skogen.

Fadersinstinkten tog över när apan fick syn på den lilla kattungen som gått vilse i skogen.

Han tog den i famnen och verkade aldrig vilja släppa taget.

– Han tog till och med ett stort löv och försökte gömma den för mig, säger amatörfotografen som ändå lyckades fånga den rörande scenen.

Foto: anne young/solentnews.co.uk
”Adoptivpappan” tar med sin skyddsling in i skogen.

Amatörfotograf Anne Young, 49, var i Monkey Forest Park på den indonesiska ön Bali när hon fick syn på apan med det ulliga knytet i famnen, skriver The Sun.

– Jag blev så glad och förvånad eftersom det är en vild apa och inte ett husdjur, säger hon till tidningen.

Spinner i knät

Apan, en långsvansad makak, hade öppnat sina armar för kattungen efter att han sett den virra runt i skogen. Och den lilla kissen verkade gilla hans faderliga omsorger och spann nöjt i hans knä.

– Medan han kramade den svarade kattungen med att kela tillbaka, säger Anne Young.

Däremot var aphannen inte så glad över uppmärksamheten från henne och de andra turister som samlats omkring honom. Han försökte även gömma kattungen då hon fotograferade.

”Beskyddande”

– Han var väldigt beskyddande mot kattungen och blev väldigt upprörd om jag kom för nära, säger hon.

När även de andra aphannarna nyfiket började närma sig honom och kattungen var måttet rågat. Efter en stund reste han sig resolut och tog sin nya vän i famnen och försvann i skogen.

Publicerad: