Nyheter

Körde av vägen – slungades ner i ån

Av: 

Mikael Åberg

NYHETER

Två dog när bilen sladdade ner i vattnet – blev fast 5 meter under ytan

Umgdomarnas bil bärgas ur Nyköpingsån på måndagen.
Umgdomarnas bil bärgas ur Nyköpingsån på måndagen.

NYKÖPING. Den 27-åriga föraren lyckades ta sig ut och följde med strömmen bort – efter att bilen slungats ner i Nyköpingsån vid E 4.

Hennes två passagerare i 20-årsåldern blev fångar fem meter under vattenytan.

Deras liv gick inte att rädda.

De tre personerna kom körande i en röd Skoda på E4:an i går kväll. När de passerade trafikplats Hållet i Nyköping, på väg norrut mot Stockholm, fick bilen sladd.

– Ett vittne som kör bakom Skodan ser hur den kör mot mitträcket. Snövallen mot räcket blir som en ramp, och bilen åker över räcket och hamnar i ån, säger Benny Svensson, räddningsledare på Sörmlandskustens räddningstjänst.

Blev kvar i bilen

Det är några meters mellanrum mellan den norrgående och södergående filen på Nyköpingsbron. Bilen hamnade mellan filerna och landade i vattnet med däcken neråt.

Föraren, en 27-årig kvinna, lyckades ta sig ut ur bilen och hon fördes med ungefär 75 meter i åns strömma vatten till en gångbro som går över ån. Där fick hon hjälp upp av en man som hörde hennes rop och hoppade i vattnet för att hjälpa henne.

Kvar i bilen var en man och en kvinna i 20-årsåldern. De var medvetslösa när de fyra dykarna hittade dem, sittandes i bilen på drygt fem meters djup.

– Larmet kom 19.27 och jag har ingen exakt tid när de hittades. Bilen hade ­varit vattenfylld ett tag, säger Benny Svensson.

Andra dödsolyckan

Båda två var djupt nedkylda och de fördes i ambulans till Nyköping lasarett som ligger ett par minuter från olycksplatsen. Deras skador var så allvarliga att båda avled på sjukhuset.

Gårdagens olycka var den andra dödsolyckan vid Nyköpingsbron inom en månad.

– Det är ett jävla känsligt område. Den fuktiga luften från ån gör det halt och så är det en sväng alldeles ­före bron, säger Benny Svensson.

Liknande olycka i går

E 4 var avstängd under räddningsarbetet och dykarna letade även efter fler personer eftersom man inte visste hur många som satt i bilen.Föraren av bilen klarade sig med lindriga skador. Både hon och hennes räddare var nedkylda.

Två mil söder om Nyköping, vid avfarten till Jönåker, hände en liknande olycka med en snövall inblandad vid lunchtid i går.

Även där körde bilen över räcket, men vid en viadukt. Bilen voltade ett varv och landade på däcken på vägen under, fyra fem meter ner.

Mirakulöst nog så skadades ingen.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: