Plura åtalad för narkotikabrott

avLinda Hjertén

"Jag skäms"

Foto: Scanpix
”Jag skäms”, har Plura tidigare sagt om misstankarna om narkotikabrott.

Nu har Plura Jonsson, 58, åtalats för narkotikabrott.

Han misstänks ha köpt 5 gram kokain i Göteborg.

– Jag står för vad jag har gjort. Men jag skäms, har artisten tidigare sagt till Aftonbladet.

Åtalet lämnades in i måndags till Göteborgs tingsrätt och sedan vidare till Stockholms tingsrätt på Plura Jonssons egen begäran. Och det är i Stockholm som förhandlingarna kommer att hållas den 27 september.

Fyra kuvert

Rockartisten, känd från bandet Eldkvarn, åtalas för narkotikabrott. Han misstänks för att den 11 mars i år på Vasagatan i Göteborg ha köpt 5 gram kokain av en man. Han gav sedan ett gram gratis till en vän.

När polisen grep Plura Jonsson utanför en restaurang var han synbart påverkad och hade 3,36 gram kokain kvar i fyra kuvert i vänster byxficka.

Plura Jonsson erkände genast både innehav och överlåtelse när polisen grep honom.

"Jag har svikit"

Plura har inte hymlat med att han tidigare haft problem med droger och rock'n'roll-livet. I sin mycket självutlämnande bok ”Resa genom ensamheten – svart blogg och det ljuva livet” berättade han om 37 år som sångare, gitarrist och låtskrivare i Eldkvarn, både de mörka och ljusa stunderna.

Men när Aftonbladet talade med honom strax efter händelsen konstaterade han att det som hänt inte kunde göras ogjort och att det var flera år sedan han senast tagit kokain.

– Det är synd om alla andra som drabbas. Mina barn, vänner och släktingar. Och bandet. Jag har fått ringa runt under dagen och berätta för jag vill inte att de ska få veta via media. Det är det svåra, att jag har svikit, säger han.