Nyheter

Svenska Bahnhof utsatta för attack efter Wikileak-avslöjande

Av: 

Linda Hjertén

Jon Karlung på internetleverantören Banhof bekräftar för nyhetsbyrån AP att de utsatts för en cyberattack efter Wikileaks avslöjanden.
Jon Karlung på internetleverantören Banhof bekräftar för nyhetsbyrån AP att de utsatts för en cyberattack efter Wikileaks avslöjanden.

NYHETER

Svenska internetleverantören Bahnhof har utsatts för en cyberattack i samband med Wikileaks senaste avslöjande.

Men Bahnhof – som upplåter serverutrymme åt den världskända sajten – hade ingenting att göra med de senaste dokumenten med den ocensurerade diplomatisk korrespondensen.

Jon Karlung på internetleverantören Bahnhof säger till nyhetsbyrån AP att spåren efter en cyberattack syns på företagets servrar.

Attacken startade på söndag eftermiddag svensk tid och slutade på kvällen – ungefär samtidigt då Wikileaks publicerade sitt senaste sprängstoff. Det är oklart vem som ligger bakom försöket till intrång i det svenska företagets servrar.

Skärpta rutiner

Bahnhof upplåter serverutrymme åt den kontroversiella sajten Wikileaks men inte i detta fall då 251 287 dokument med diplomatisk korrespondens läckt ut.

Däremot då flera hemligstämplade dokument från Irakkriget släpptes i oktober. Då vidtog företaget Bahnhof skärpta säkerhetsrutiner.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: