Tidigare gängmedlemmar jagar nya lasermannen

"Han kan bara hoppas att vi inte hittar honom först"

Tidigare gängmedlemmar har enligt uppgifter till Sydsvenskan gått samman för att jaga den nya Lasermannen.

De tror att de har större chanser att hitta Malmöskytten än polisen.

– Han kan bara hoppas att vi inte hittar honom först, säger en man som Sydsvenskan har träffat.

Trots att ett stort polisuppbåd jagar den gärningsman som kopplas samman med ett stort antal skottlossningar i Malmö det senaste året har de hittills inte kunnat gripa någon.

Enligt tidningen Sydsvenskan har nu ett gäng tidigare kriminella gängmedlemmar som brutit sig ut ur gäng bestämt sig för att ta saken i egna händer.

"Vi kan området"

Ett antal av dem, oklart hur många, har nu gått samman för att aktivt leta efter den man som beskjuter invandrare i Malmö. De patrullerar främst gatorna i stadsdelen Rosengård.

De vill inte säga vilket gäng de tillhört men mannen de kallar för sin ledare tidigare har varit ledare för ett av de största kriminella gängen i Malmö.

– Vi kan det här området. Vi har mycket lättare än polisen att fånga honom, säger en man som kallar sig själv för Leo till Sydsvenskan.

"Han är beväpnad"

På frågan om de är beväpnade när de är ute och "patrullerar" säger han till tidningen:

– Det kan jag inte svara på, men du kan ju tänka själv. Han är beväpnad och skjuter på folk. Vad ska man göra, vi kan ju inte bara försöka snacka med honom, säger han.

Polisen i Malmö säger till Sydsvenskan att de fått ett tips om att tidigare gängmedlemmar är ute efter skytten i Malmö men när de kollade upp tipset fann de ingenting som styrkte det.

– Att de skulle ha lättare att hitta en eventuell gärningsman tror jag inte på. Det känns svårt att kommentera, säger Hans Nilsson vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Publisert: