Misstänkta terrorister dömda för brott förut

Av: Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Männen tidigare fällda för olika typer av brott

De tre misstänkta terrorister som greps i Köpenhamn efter en bilfärd från Stockholm har samtliga dömts för brott tidigare.

Bland de brott de dömts för finns misshandel, sexuellt ofredande och olaga hot.

Säpo hade bevakat dem, och i bilen de färdade i fanns maskingevär, ammunition, ljuddämpare och spännband för att bakbinda personer. Men det är inte första gången som de tre terrormisstänkta männen hamnat i klammeri med rättvisan.

Dömda sedan tidigare

Munir Awad, 29, Omar Abdalla Aboelazm, 30, och Mounir Dhari, 44, är alla tidigare dömda och de har dömts till fängelsestraff och i ett fall rättspsykiatrisk vård.

Omar Abdalla Aboelazm åtalades för misshandel, olaga hot, ofredande och sexuellt ofredande. Han befanns skyldig för samtliga punkter utom ofredande.

Brotten uppdagades i slutet av 90-talet och den då 19-årige Aboelazm förnekade anklagelserna och uppgav under tingsrättsförhandlingar att han sedan fyra års ålder drabbats av minnesluckor. Han dömdes av tingsrätten till rättspsykiatrisk vård.

Misshandlade fru

Mounir Dhari har flera gånger dömts för misshandel och olaga hot. År 2000 dömdes han till dagsböter för misshandel och olaga hot mot sin dåvarande fru. Fyra år senare dömdes han till ett tre månader långt fängelsestraff efter att ha hotat butikspersonal och misshandlat sin dåvarande fru.

År 2003 dömdes Munir Awad bland annat för våld mot tjänsteman till villkorlig dom. Han dömdes då efter att tillsammans med andra personer misshandlat en ordningsvakt. Enligt vittnen var Awad berusad när brottet skedde.

Publicerad: