Mopedskotten kan vara vansinnesdåd

Av: Mikael Stengård

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen hittar ingen hotbild mot offren

Den maskerade mannen körde in på gårdsfesten på moped och sköt ner två unga män.

När offren låg på marken gick han fram och avlossade ännu fler skott.

Nu misstänker polisen att det kan ha varit ett vansinnesdåd.

Mopedmannen körde in på en innergård i ett bostadsområde i Fittja söder om Stockholm i söndags kväll.

På platsen pågick en grillfest. Plötsligt tog mannen fram en pistol och avlossade flera skott mot två unga män, 20 och 21 år gamla.

När de två männen föll till marken åkte mannen fram och ställde sig för att titta på dem innan han fortsatte att skjuta.

Flydde i panik

Flera personer flydde i panik från festen och gärningsmannen försvann snabbt med sin moped.

I går förhördes de två skottskadade männen, men polisen hittar ingen motivbild till dådet. Nu misstänker man att det kan handla om ett vansinnesdåd.

– Vi jobbar efter två teorier, den ena är att det kan röra sig om ett vansinnesdåd. Den andra att det är någon som tagit fel personer, säger Hesam Akbari, informatör på Södertörnspolisen

Behöver allmänheten oroa sig för mannen?

– Nej, men vi vill gärna ha in tips från allmänheten om de sett någonting eller om de har information om mopeden som mannen körde.

Överviktig

Gärningsmannen bar en integralhjälm med nedfällt visir, svarta kläder och beskrivs som kraftigt överviktig. Vapnet han använde var någon form av handeldvapen.

– Vi har hittat tomhylsor på platsen som vi tagit i beslag och har genomfört ett trettiotal förhör, men vi har ingen misstänkt, säger Akbari.

De två skottskadade männen vårdades på sjukhus med skottskador i rygg och ben. I går skrevs de ut och mår efter omständigheterna bra.

Publicerad: