Två döda i flygkrasch i Barcelona

avCecilia Vaccari

NYHETER

Ett mindre flygplan kraschade på en bensinstations tak i Badia del Vallès, strax utanför Barcelona under fredagseftermiddagen.
De två passagerarna i planet avled direkt i samband med haveriet.

Planet var på väg att landa på flygplatsen Sabadell när det kraschade. Det var flygledningen som larmade om att haveriet hade inträffat.

Räddningstjänsten kallades till händelsen strax efter klockan 17 på fredagseftermiddagen. Sju enheter skickades till platsen tillsammans med ambulans.

Flygplanet störtade rakt ner på en bensinstations tak, men orsakade varken någon explosion eller skada på själva byggnaden. Platsen är nu avspärrad och en kranbil har kallats in för att lyfta bort planet. Risken att det rasar ner från bensinstations tak bedöms som omfattande.

Polis undersöker olycksorsaken

Sabadells flygplats har gått in i allmänt akutläge till följd av olyckan och man har aktiverat krisrummet. Parallellt har den katalanska polisen inlett en förundersökning för att klargöra orsakerna till olyckan.

Polisen har nu enheter på plats vid bensinstationen och på flygplatsen för att samla bevis för att utreda varför planet förlorade höjd och slutligen kraschade. I nuläget finns det ingen förklaring till varför olyckan inträffade.

Tre vanligaste orsakerna att flygplan kraschar 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

Barcelona

Sabadell

Katalonien