Här är sista bilderna på försvunna Nathalie

Nathalie skulle ta tåget för att hälsa på sin bror – men hon kom aldrig fram.

Polisen släpper nu de sista kända bilderna på 21-åringen. De togs i Eksjö samma dag som hon försvann.

– Vi hoppas att detta kan leda till att vi får in fler iakttagelser. Allt är av intresse, säger presstalespersonen Erik Terneborn.

Hon är klädd i en svart jacka, håret är uppsatt i en tofs och hon har hörlurar i öronen. På ryggen bär hon en svart ryggsäck med Adidas-logga.

Polisen gick på onsdagen ut med nya foton på Natalie, som anmäldes saknad i lördags kväll. Bilderna togs i 21-åringens hemstad Eksjö vid lunchtid samma dag. De visar hur hon var klädd vid försvinnandet.

– Vi släpper de här bilderna i hopp om att få in flera iakttagelser. Vi letar på väldigt bred front, så allt är av intresse, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Polisen har satt in stora resurser i sökandet. Arbetet är koncentrerat kring skogarna mellan Eksjö och Nässjö. Insatsen kommer att fortsätta under kvällen och natten.

”Ett 60-tal personer från Försvarsmakten hjälper till i sökandet. Missing People har under eftermiddagen gjort nya sökningar, och Sjöräddningssällskapet hjälper till att söka med svävare och vattenskotrar”, skriver polisen på sin hemsida.

Skulle besöka sin bror

Det senaste livstecknet från Nathalie kom i form av ett sms klockan 12 på lördagen. I meddelandet framgick att hon satt på ett tåg till Malmö. Där skulle 21-åringen besöka sin bror, men hon dök aldrig upp i staden. Enligt polisen är det osäkert om hon verkligen åkte med tåget.

På fredagskvällen var Nathalie på julfest tillsammans med kollegor på stadshotellet i Eksjö.

– De hade julfest hos oss och var väldigt positiva och glada och det kändes som ett lyckat julbord, har hotellets vd Jonas Persson, tidigare sagt till Aftonbladet.

Försvagade misstankar

Parallellt med den omfattande sökinsatsen bedriver polisen en förundersökning om misstänkt människorov. Tidigare under onsdagen kom dock beskedet att misstankarna försvagats.

– Förundersökningen är inte nerlagd, men bilden av vad som skett har blivit klarare. I nuläget är huvudspåret att hon inte utsatts för något brott, säger Erik Terneborn.

Om du har information om försvinnandet, ring polisen på 114 14. Ring alltid 112 om läget är akut.

Publisert:

LÄS VIDARE