Svenskarna som omkom i flygkraschen

Fyra av de 157 som dog var svenskar

avJohn Granlund

Fyra svenska medborgare dog i flygplanskraschen med Ethiopian Airlines.

Bland dem finns Jonathan Seex, 45, som var vd på ett turistbolag i Östafrika.

Totalt dog 157 personer i flygkatastrofen.

Ethiopian Airlines flight från Addis Abeba till kenyanska Nairobi störtade bara minuter efter avgång i går eftermiddag.

1 av 3 | Foto: Tamarind Group
Jonathan Seex dog i flygkraschen i Etiopien.

Samtliga passagerare ombord dog i katastrofen.

UD uppger att fyra svenska medborgare fanns ombord på olycksplanet.

Bland de omkomna svenskarna finns Jonathan Seex, 45. Han utvandrade till Kenya 2008 där han var verksam som vd för ett större turistbolag som driver hotell, restauranger och ett kasino. Dödsfallet bekräftas på företaget Tamarind Groups Facebook-sida.

”Det är med stor chock och sorg som vi informerar er om den tragiska nyheten att vår vd Jonathan Seex fanns ombord på Ethiopian Airlines olycksdrabbade flight. Våra tankar och böner går till hans familj, vänner, alla som arbetar på Tamarind samt alla andra som har drabbats av ofattbara förluster”.

Enligt Aftonbladets uppgifter fanns ytterligare tre svenska medborgare ombord samt minst en person som var folkbokförd och har sin familj i Sverige.

Kvinna i 50-årsåldern som arbetade på biståndsmyndigheten Sida. Var på tjänsteresa för myndigheten för att delta i en internationell miljökonferens i Kenya.

Kvinna i 30-årsåldern som som var anställd på mänskliga rättigheter-organisationen Civil Rights Defenders. Var på tjänsteresa för att träffa kenyanska partnerorganisationer. Civil Rights Defenders har gått ut med namn och bild på den förolyckade kvinnan men familjen har bett media att inte publicera hennes namn och bild.

Man i 60-årsåldern med rötter i Östafrika, svensk medborgare. Arbetade som internationellt verksam företagare.

Man i 30-årsåldern som är folkbokförd i Stockholmsområdet och medborgare i ett annat europeiskt land. Arbetade med miljöarbete för en stor internationell organisation.

Totalt dog 157 personer i flygkatastrofen.

ARTIKELN HANDLAR OM