Trump dubbelt så stor som Bush

1 av 4 | Foto: AP/TT

avLinnea Järkstig

NYHETER

Donald Trump fortsätter att vinna mark.

Nu har han mer än dubbelt så mycket stöd som republikanernas tvåa Jeb Bush.

Det ökar spänningen inför den livesända tv-debatten på torsdag.

Republikanen Donald Trump attackeras från alla håll. Men trots det fortsätter stödet för miljardären att öka.

Nu drar han ifrån kraftigt, enligt nya opinionsmätningar från Bloomberg Politics. Donald Trump har nämligen mer än dubbelt så stort stöd som den närmaste konkurrenten Jeb Bush.

– Donald Trumps stöd kommer fortsätta att växa, vi behöver någon som är stark, säger sjuksköterskan Janet Roberts, 69, till Bloomberg Politics.

Enligt nya siffror har Donald Trump hela 21 procent stöd av republikanerna. Bakom honom ligger den förra Floridaguvenören Jeb Bush med 10 procent stöd. Som i sin tur ligger strax före Wisconsins guvenör Scott Walker som har 8 procent.

Ökad spänning för debatt

Siffrorna kan nu öka spänningen inför den första direktsända tv-debatten som är på torsdag. I debatten, som sänds i Fox News, får endast tio av de republikanska kandidaterna delta.

Det är fortfarande oklart vilka kandidater som deltar i debatten, det utgörs utifrån vilka mätningar som används vid urvalet. De kandidater med lägre väljarstöd tvingas slåss för en plats. Det kan skilja mellan två till tre procent om man får vara med eller inte.

På fjärde plats ligger Mike Huckabee med sju procent, sedan kommer Marco Rubio med sex procent, följt av Rand Paul med fem procent. Tätt där efter kommer kandidaterna Ben Carson, Chris Christie, Ted Cruz och John Kasich.

I opinionsundersökningen har 500 personer svarat som säger att de antingen är republikaner eller "kanske" är republikaner.

Flera förolämpningar

Fox News har tidigare fått kritik för att de utifrån opinionsmätningar bestämmer vem som får och inte får delta i debatten. Enligt kritiker behöver de bättre källor än så för att ta ett sådant beslut.

Stödet för Donald Trump har fortsatt öka hastigt sedan han meddelade sin kandidatur i mitten av juni.

Trots att han flera gånger slängt ur sig förolämpningar. Bland annat har han i frågasatt om nuvarande presidenten Barack Obama verkligen är född i USA. Han har även kallat en advokat som behövde amma för vidrig. Han har också flertalet gånger kritiserat USA:s invandringspolitik.

ARTIKELN HANDLAR OM