”Ge mig 100 000 – annars släpper jag sexfilmen”

Av: Valentina Xhaferi

Publicerad:
Uppdaterad:

Hör bandinspelningen när han sexutpressar 50-årige Anders

Stockholmspolisen jagar en man som misstänks ha utsatt ett flertal personer för utpressning. En av dem är 50-årige Anders, som kom i kontakt med gärningsmannen på en nätsida.

– Han har kontaktat och hotat flera av mina familjemedlemmar. Det är fruktansvärt att han har vet var jag bor.

Det var i slutet av februari som 50-årige Anders fick kontakt med en man på kontaktsida. Till en början var mannen trevlig och intressant. De skickade bilder till varandra och efter en kortare tid, bestämde de sig för att träffas på en offentlig plats i Stockholm. Anders skriver i ett mejl till Brottscentralen:

”Jag stod och väntade på Liljeholmstorget, men då stod han inte där. Efter en vecka fick jag ett sms om att jag har fått ett brev med ett USB-minne i.

Polisen ser allvarligt på fallet och uppmanar andra som kan ha fallit offer för gärningsmannen, att höra av sig.

Gärningsmannen hade klippt ihop alla chattkonversationer och sparat alla lättklädda bilder på Anders, på ett USB-minne. Mannen ska också ha klippt ihop falska bilder.

– För det första måste vi få stopp på hans beteende och för det andra vill vi hitta honom, säger Patrik Zanders, gruppchef vid Västerortspolisen i Stockholm.

Kräver 100 000 kronor

”Han ringde sedan och krävde att jag skulle betala 100 000 kronor, annars skulle han sprida filmen till min familj och vänner.”, skriver Anders i mejl till Brottscentralen.

Efter ett tag bestämde sig Anders för att göra en polisanmälan. Nu utreder man fallet och polisen tror att gärningsmannen ska ha utsatt flera personer för liknande handlingar.

– Vi är säkra på att mannen fortfarande är aktiv. Med hjälp av Brottscentralens tittare hoppas vi få identitet på gärningsmannen, berättar Patrik Zanders.

Ovan kan du lyssna på ljudfilerna, där gärningsmannen utpressar Anders.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN