Två minderåriga anhållna för våldtäkt

Av: Oskar Forsberg, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Greps efter helikopterjakt i natt

Foto: P-O Sännås

I natt fick polisen larm om att en kvinna våldtagits utomhus i Solna.

Efter en helikopterjakt kunde två ungdomar gripas.

Nu är två minderåriga pojkar anhållna, misstänkta för våldtäkt, försök till våldtäkt, misshandel och sexuellt ofredande mot fem flickor i åldrarna 15-17 år.

Tipsa | Aftonbladet

Polisen satte in helikopter i sökandet efter misstänkta sedan en kvinna våldtagits utomhus i Solna väster om Stockholm under natten.

Polisen fick larmet om våldtäkten vid 23:51 på fredagskvällen.

Två ungdomar kunde senare gripas misstänkta för våldtäkten, och ytterligare en person har tagits in för förhör, uppger polisen.

"Utesluter inte fler gärningsmän"

Två minderåriga pojkar har nu anhållits misstänkta för våldtäkt, försök till våldtäkt, misshandel och sexuellt ofredande mot fem flickor i åldrarna 15-17 år. Brotten ska ha ägt rum när flickorna i natt skulle lämna en fest i Solna väster om Stockholm.

– Vi utesluter inte att det kan finnas ytterligare gärningspersoner och fler gripanden kan komma att ske, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Förhör i dag

En teknisk undersökning av brottsplatsen har genomförts.

– Avspärrningen är nu hävd. Teknikerna inväntade sannolikt ljuset och genomförde sedan undersökningen tidigt i morse, säger Albin Näverberg.

Senare i dag ska de två misstänkta pojkarna, i närvaro av föräldrar och socialtjänst, förhöras och det kommer också att hållas kompletterande förhör med de målsägande.

Polisen är mycket förtegen om de inblandade personerna och vad exakt man misstänker ska ha hänt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN