Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen undersöker tips: ”Naturlig del”

Av: Victor Stenquist, Christoffer Malm, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 72

KINNEKULLE/ STOCKHOLM. Polisen har fått många tips om en särskild person.

Nu utreder de hans alibi.

– Vi har fått många tips och ser om det finns något specifikt på den personen, säger Lars Johansson, kriminalkommissarie vid grova brottsroteln i Skaraborg.

Tipsa | Aftonbladet

Under onsdagen har polisen gjort flera nya fynd men samtidigt har den inre spaning pågått för fullt. Där har polisen kollat upp den stora mängd tips som kommit in från allmänheten.

Men de har även kontrollerat dömda brottslingar i området.

Särskilt en person har väckt polisens intresse efter att de har fått ta mot många tips.

– Vi tittar på honom. Vi har fått många tips och ser om det finns något specifikt på den personen, säger Lars Johansson.

Naturlig del av spaningen

Polisen säger att det är en naturlig del av deras inre spaning att titta på tidigare dömda personer som finns i det aktuella området.

– Vi tittar på alla, säger Lars Johansson.

Lokaltidningen Nya Lidköpings Nyheter skriver dock att polisen även kollar den personens alibi för tiden för 17-åriga Lisa Holms försvinnande. Något som Lars Johansson bekräftar.

– Vi håller på och kollar mannens alibi, säger han till NLT.

Han säger att de ”håller ett extra öga på mannen” enligt NLT.

Tony Johansson, utredningsbefäl vid polisen i Skövde, säger till Aftonbladet att hans utredare har kontakt med ”Lisa-utredningen”.

– Vi finns ju i samma hus och träffar varandra hela tiden, mina utredare finns ju med hos dem, säger han till Aftonbladet.

Håller koll på många

Han säger att de har många personer som kan vara intressanta som de håller koll på.

– Vi tittar ju på alla möjliga alternativ, men om vi tittar på honom eller inte kan jag inte gå in på, säger Tony Johansson.

– Men jag kan räkna in tio som skulle kunna passa in som intressanta personer.

Enligt lokala medier har en begäran om att få ta del av mobiltrafiken i området kring Blomberg lämnats in till tingsrätten.

– Det är ofta sådant man kan ta till, om vi misstänker att det är ett människorov, säger Thomas Fuxborg.

Polisen ska också undersöka de kortbetalningar som genomförts på kafét under de senaste dagarna, uppger en källa till Aftonbladet.

"Felaktiga" uppgifter

– Om vi misstänker att någon som varit inne på kafét har med saken att göra så blir det självklart för oss att undersöka betalningarna. Men det är massor av saker som vi alltid gör vid alla grova brott, säger Thomas Fuxborg, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

På torsdagen meddelar presstalespersonen Stefan Gustafsson att uppgifterna om att polisen är extra intresserad av den utpekade personen är felaktiga.

– Det är felaktigt, polisen har inte bekräftat detta. Jag har kontrollerat det med spaningsledningen och det finns ingen bekräftelse från polisen att vi inriktar oss på en man. Det är en tidningsanka, säger Gustafsson till GP.

Publicerad:
Publicerad: