Hundar

Labradoren Lexi räddade husses liv

avJon Demred

Foto: BULLS

Pensionären Alan Spencer satte en bit syltad lök i halsen.

I tre minuter kämpade han för sitt liv.

Men i nödens stund blev han räddad av sin bäste vän.

Labradoren Lexi, 18 månader, gjorde heimlichmanövern på husse.

Alan Spencer, 67, satt och åt kvällsmat när han plötsligt satte en bit lök i halsen. Den blockerade hans luftstrupe och började kväva Alan.

Spencer försökte förgäves få bort lökbiten från luftvägarna. Men efter tre minuters frenetiskt kämpande kollapsade han.

”Kämpade för luft”

– Jag låg på golvet och kämpade och kämpade för luft. Jag visste att slutet var nära och jag höll på att svimma av. Jag kände en fruktansvärd smärta i bröstet och skakade i hela kroppen, säger Alan Spencer till The Daily Mail.

Han låg på sin mage och kände hur livet lämnade honom. Men plötsligt hoppade hans 18 månader gamla labrador Lexi upp på hans rygg – och utförde omedvetet heimlichmanövern på sin husse.

– Jag kände ett kraftigt tryck på min rygg. Det var Lexi. Lökbiten sköt ur min mun och jag kunde andas igen, säger Alan Spencer.

Skämmer bort henne

Lexi hade räddat sin husses liv. Till The Daily Mail säger Alan Spencer att han inte hade varit vid livet om det inte vore för Lexi. Nu kallas labradoren för Lexi den Lilla Hjälten av Alans vänner. Alan själv skämmer bort Lexi med mängder av godis.

– Människor säger att hundar bara är djur och att de inte vet vad de gör. Men Lexi är så himla smart. Hon räddade mitt liv, säger Alan Spencer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar