Niklas, 30, fångade världsnyhet på film

Han fångade en världsnyhet på film när världsstjärnan Dave Grohl trillade av scenen och bröt benet.

Därför vinner Niklas Gisselman, 30, priset – 10 000 kronor – för månadens läsarbild i juni.

– Tack, vad coolt! säger han.

Foo Fighters spelade på Ullevi i Göteborg den 12 juni. Sångaren Dave Grohl var taggad till tänderna.

"Det kommer bli en lång jävla natt", vrålade han när bandet klev på scenen.

Men kvällen hade kunnat bli väldigt kort. Redan efter första låten trillade sångaren nämligen av scenen – och bröt benet. 

Precis innan olyckan tog Niklas Gisselman, 30, fram mobilen och filmade för att han tyckte det var så mycket folk på arenan.

– Sedan zoomade jag in över scenen och just då föll han. Det var flyt att jag råkade filma det. Jag misstänkte att det hänt något allvarligt eftersom han låg kvar där så länge. Det såg jäkligt konstigt ut när han ramlade av, säger han.

”I just broke my leg”

Bandet slutade spela.

"Jag tror att jag just bröt benet, jag tror att jag verkligen bröt benet", sa Grohl där han låg, enligt Aftonbladets Dante Thomsen som rapporterade på plats.

Då trodde Niklas Gisselman att konserten var över. Men sångaren visade djävlar anamma och spelade vidare, efter att ha plåstrats om en stund.

– Det var helt fantastiskt att han kom tillbaka och gjorde en jäkligt cool show, säger Niklas Gisselman, som såg Foo Fighters för första gången.

Ska se dem igen

Men snart får han en ny chans.

– Jag ska faktiskt resa till Memphis och då råkar Foo Fighters spela samtidigt, så det här priset får väl betala för resan eller konsertbiljetter.

En gissning är att Niklas Gisselman håller kameran redo, och att Grohl denna gång håller sig långt borta från scenkanten.

– Jag får väl göra det och höra av mig till dig om det händer något, säger han.

Publisert: