Rekordmånga lyssnar på Aftonbladet

NYHETER

Radionyheterna fyller två år - och slår nytt lyssnarrekord

Aftonbladet fortsätter att växa - även i etern.

Radionyheterna i Rix FM hörs nu av drygt 724 000 lyssnare varje dag.

– Vi har verkligen lyckats med att göra något nytt, alltså kvällstidning i radio, säger Fredrik Lindén, radioredaktör på aftonbladet.se.

Foto: Bakom Aftonbladets framgångsrika radiosändningar står Anna Hjalmarsson, Fredrik Lindahl och Jenny Ågren (ej med på bild).

Aftonbladets radionyheter sänds i Rix FM och NRJ, och ingår bland annat i Rix Morronzoo – Sveriges i största morgonshow med bland andra Gert Fylking som programledare.

Samarbetet med Rix FM har nu pågått i två år.

För ett år sedan hade programmet 584 400 dagliga lyssnare. Nu är siffran uppe i 724 000, enligt den senaste statistiken från undersökningsföretaget Ruab.

– Det är nästan så att vi häpnar lite grann själva. Det känns otroligt kul att folk verkligen uppskattar Aftonbladets nyheter, säger Fredrik Lindén.

– Lyssnarna gillar det personliga tilltalet, det vardagliga språket och mixen av tunga nyheter, nöje och sport.

Aftonbladets radionyheter sänds från studion i redaktionen vid Globen i Stockholm vidare via Rix FM:s och NRJ:s stationer runt om i landet.

Nyheterna sänds två gånger i timmen varje vardagsmorgon, och en gång i timmen varje vardagseftermiddag.

– Vi kan ha en heltäckande bevakning tack vare de cirka 250 journalister som arbetar i mediehuset Aftonbladet, där alla bidrar till nyhetsbevakningen – även i radion, säger Fredrik Lindén.

Fredrik Rundkvist