Körde utan körkort 160 gånger skyller på fobi

Publicerad:
Uppdaterad:

SÖDERTÄLJE

Sedan 1990 har den 37-åriga kvinnan åkt fast minst 160 gånger för att ha kört utan körkort. Nu åtalas hon av Södertälje tingsrätt för ytterligare tre olovliga körningar.

Den senaste inträffade den 20 mars 2003.

– Jag har fobi för att åka kollektivtrafik. Jag klarar inte av när det är trångt, berättar kvinnan för Länstidningen Södertälje.

Kvinnan har egen bil men saknar körkort. För att köra upp måste man vara prickfri i minst två år. Innan den tiden har gått har kvinnan åkt fast för olovlig körning på nytt.

– Jag har vant mig vid att köra bil och jag kör mycket. Det är en frihet att kunna köra bil. Jag brukar inte bry mig om att jag inte har något körkort utan jag tar min bil och åker, säger hon.

Eftersom tingsrättens datasystem enbart rymmer tio olovliga körningar kan hon åkt fast betydligt fler än 160 gånger. Men trots att kvinnan saknar körkort anser hon inte att hon utgör en trafikfara.

– Jag kör bil bättre än de flesta som har körkort. När jag är ute och kör gör jag det lugnt eftersom jag inte vill dra uppmärksamheten på mig.

I början dömdes hon till böter men mot slutet har hon börjat få fängelse.

TT

Publicerad: