Dörrvakten begärs häktad för dubbelmord

NYHETER

Hans händer har skador från slagsmål

Den 34-årige dörrvakten som misstänks för dödsmisshandeln vid sopstationen begärs nu häktad också för mord.

Och den kampsportstränade mannens händer bär spår från ett slagsmål, erfar aftonbladet.se.

Vice chefsåklagare Johan Frigell lämnade i förmiddags in en häktningsframställan till jourdomstolen. Av dokumentet framgår att åklagaren vill att den 34-årige dörrvakten ska häktas på den högre graden, på sannolika skäl. Och han misstänks inte längre enbart för misshandel och vållande till annans död – utan också för mord.

Extrema kampsporter

Den 34-årige mannen är, enligt Aftonbladets uppgifter, tränad för att delta i för att delta i extrema kampsportstävlingar som Ultimate fighting. Polisen vet detta och det ger dem en förklaring till hur någon kan döda två personer med sina bara händer.

Dagen innan de två asylsökande vitryssarna – 22 och 32 år gamla – hittades var mannen i motionsspåret intill sopstationen. Aftonbladet erfar att han i förhören sagt:

– Då stötte jag på två hotfulla typer.

– Jag knockade dem och sedan gick jag därifrån.

Dunkade huvudet mot vägbom

Slagsmålet ska ha blivit våldsamt. Bland annat ska mannen ha dunkat den ene vitryssens huvud mot en vägbom som finns vid sopstationen. Men han har, enligt Aftonbladets uppgifter, inte svarat på vem han slog ned.

Uppgifter till aftonbladet.se gör nu gällande att 34-åringen bär spår efter ett våldsamt slagsmål. På hans knogar ska skador ha noterats.

Polisen vill dock varken säga något om 34-åringens eller vitryssarnas skador. Kriminalkommissarie Stefan Bergquist, chef för Södertörnspolisens spaningsrotel, säger till TT att polisen har fått ett preliminärt obduktionsprotokoll, men att man föredrar att ligga lågt med alla detaljer tills häktningsförhandlingarna är över.

”Kände inte varandra”

Polisen har också kartlagt vad de två vitryska männen gjorde dagen före dödsmisshandeln, men väljer även här att inte berätta något.

– Vi vet att de fortfarande var i livet under tisdagskvällen, säger Stefan Bergquist, till TT.

– Och så vitt vi kan se finns det ingenting som tyder på att de tre kände varandra från förr.

Anders Johansson, Mattias Lundell