Här dansar papporna – på käpphästarnas ryggar

NYHETER

Med hjälm på huvudet och en käpphäst mellan benen dansade ett gäng pappor fram på Bodens ridklubb.
Och den årliga julshowen blev helt klart något utöver det vanliga tack vare ”Pappa-kadriljen”.
– Det var otroligt roligt att se. Jag tror alla vill se sina pappor iförda hjälm och i ett dressyrprogram, säger Helena Stjärnholm.

1 av 3 | Foto: Mia Wikström
Här dansar ”pappa-kadriljen” fram på Bodens ridklubb.

Varje år har Bodens ridklubb en årlig julshow. Det bjuds på varierande ridprogram, prisutdelning, luciatåg och en julig fika. Men i år var det en uppvisning som stal showen ordentligt – nämligen ”Pappa-kadriljen”.

– De sa: ”Nu kommer det en kadrilj av pappor som precis har startat en pappagrupp”, berättar Helena Stjärnholm som var en besökarna på julshowen.

Kadrilj är en dans från 1600-talet – och dansa var just det som ”Pappa-kadriljen” gjorde.

– De smög in och såg blyga ut. De kom in på rad och började lite fumligt – men sedan var de jätteduktiga! säger Helena Stjärnholm som passade på att filma de dansande papporna.

Papporna hårdtränade inför uppvisningen

Mannen som drog igång gruppen med de dansande papporna heter Per Rörland.

– Ungdomssektionen som anordnade julshowen bjöd in oss och frågade om vi inte kunde göra något roligt. Så jag gjorde en inbjudan på Facebook och försökte få lite gubbar att ställa upp. Till slut blev vi sex stycken, berättar Per Rörland.

Idéen med att göra en kadrilj kom från deras barns intresse.

– En del av barnen håller på att rida på käpphästar, och då tänkte vi att det kan vara en kul grej om vi också gjorde det.

”Pappa-kadriljen” tränade ordentligt inför sitt framträdande. Och när det väl var dags att kliva ut framför fulla läktare var gänget ordentligt taggade.

– Det kändes jättebra. Det var så himla snyggt och vi tränade så hårt, men tyvärr sprang jag dock åt fel håll på ”the grand final”, avslöjar pappa Per.

”Alla vill se sina pappor iförda hjälm”

Trots ett felsteg på slutet så fick pappornas uppvisning mycket beröm.

– Det var otroligt roligt att se. Jag tror alla vill se sina pappor iförda hjälm och i ett dressyrprogram, säger Helena Stjärnholm.

Barnen till de dansande papporna tyckte det var lite pinsamt, men var mest stolta berättar Per.

– Många har kommit fram och sagt att det fanns mycket kärlek i det vi gjorde. Jag tror det betydde mycket att vi var ett gäng pappor som gjort det här, säger pappa Per Rörland.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Ridsport

Jul

Boden