Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén sjukskriven

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén är sjukskriven. Under tiden går Lena Mellin in som ansvarig utgivare.
– Jag har fullt förtroende för Sofia Olsson Olsén och hoppas självklart att hennes frånvaro blir så kort som möjlig. Hon är viktig för Aftonbladet och utvecklingen av journalistiken och affären, säger Raoul Grünthal, chef för Schibsted Media där Aftonbladet ingår.

Mediebranschen är en av de branscher som i spåren av höstens #metoo-kampanj satts under hårt tryck och Aftonbladet är en av de många arbetsplatser som nu har att hantera utmaningarna #metoo-kampanjen lyfter fram.
Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén har med anledning av detta initierat ett omfattande internt arbete och tagit hjälp av oberoende organisationskonsulter med genusexpertis för att säkerställa att tidningen framåt är en sund och trygg arbetsplats för alla medarbetare. Samtidigt har pressen varit stor på Sofia Olsson Olsén som publisher, både som utgivare och arbetsgivare.
– Jag har haft samtal med Sofia Olsson Olsén under helgen och har nu fått besked om att hon behöver vara sjukskriven en tid, säger Raoul Grünthal.
Under hennes frånvaro går Lena Mellin in som ansvarig utgivare för Aftonbladet. Ledningsgruppen och redaktionsledningen arbetar som vanligt.

Publisert: