Polisen bärgade misstänkt bil

NYHETER

Undersöktes med bombhund på onsdagskvällen

1 av 7

Ett bostadsområde i Nyköping spärrades av under onsdagskvällen.

Polisens bombgrupp genomsökte en bil med kopplingar till bomben som dödade två i måndags.

– Den är intressant och kan kopplas till den här utredningen, säger Christer Sjöqvist, presstalesman vid Sörmlandspolisen.

Polisen spärrade av ett 200 gånger 200 meter stort område i bostadsområdet Fågelbo i Nyköping. Polisens bombgrupp från Stockholm rullade in strax innan klockan 19, för att söka efter sprängmedel i den misstänkta bilen.

– Det är personbil som står på en parkering och de är här med en bombvagn och en lastbil, sa Aftonbladets reporter John Granlund som var på plats.

– De har också en hund som sniffar runt här, antagligen för att leta sprängämnen. Det är både polis och räddningstjänst på platsen, sa han.

Kopplas till bombutredning

Polisen hade fått syn på bilen vid klockan 16.10.

– Några minuter efter 16 anträffades en bil som är intressant och kan kopplas till den här utredningen. Det fanns ett beslut från spaningsledaren att leta reda på den, säger Christer Sjöqvist.

Avspärrningarna sades vara där för människors säkerhet.

– Det är en försiktighetsåtgärd att spärra av runt bilen och vi har kallat ned bombgruppen eftersom det i den här utredningen har förekommit explosiva varor, säger Christer Sjöqvist.

Körde iväg bilen

När bilen undersökts körde en polisman iväg den från platsen. En teknisk undersökning skulle genomföras senare under kvällen. Polisen ville inte uppge vad som gör bilen intressant för utredningen.

– Jag kan inte gå in på varför den är intressant eller vad man förväntas hitta i den, säger Christer Sjöqvist.

Trots avspärrningarna kunde de boende i området stanna hemma i sina bostäder. Enligt polisen evakuerades inga personer. De lämnade området vid 19.30-tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM