Drömlya - för vättar och hobbitar

Foto: Brandskyddsmyndigheterna ansåg att det fanns en stor fara för brand i den lilla skrubben och förbjöd 2012 hus­ägaren att hyra ut rummet. Småaktigt tyckte hyresvärden som körde på som vanligt.
NYHETER

Kort om kosing men sugen på att hyra lägenhet i dyra London?

Hukande spekulanter har chansen att få bo till minipriset 4 800 kronor i månaden – om de tar sig in.

Rummet i norra London hyrdes ut för omkring 4 800 kronor i månaden. Billigt för att vara i Englands huvudstad, eller hur?

Anledningen kan vara takhöjden. Gäster som längre än en hustomte får nämligen svårt att över huvud taget ta sig in.

Med 71 centimeter som minsta utrymme mellan golv och tak ansåg brandskyddsmyndigheterna i stadsdelen att det fanns en stor fara för brand och förbjöd 2012 husägaren att hyra ut rummet. Småaktigt tyckte hyresvärden och körde på som vanligt.

Struntade i beslut

Gäster i huset beskriver hur de fått hasa sig upp för trappan för att sedan krypa in genom en lucka på övervåningen bara för att ta sig till sovrummet, enligt Daily Mail.

En domstol i London har nu dömt husägaren att betala mer än 34 000 kronor i böter och rättegångskostnader då han struntat i deras tidigare beslut. Han förbjuds också, återigen, att hyra ut det lilla rummet.

Under rättegången mot husägaren menade ordförande från stadsdelens boenderåd ”att betalande gäster som allra minst måste kunna räkna med att deras boende är säkert. De som utnyttjar gäster för ekonomisk vinning kommer inte att tolereras”.