Fler snöoväder på väg mot Sverige

1 av 3 | Foto: SCANPIX
NYHETER

Räkna med ännu mer snö.

Två nya snöväder är på väg mot Sverige – det första drar in från Tyskland redan i natt.

– Räkna med mer trafikproblem, säger Johan Groth, meteorolog vid Storm weather centre.

Gamla snöbyar ligger fortfarande kvar längs Norrlandskusten och i Blekinge. Men redan i morgon bitti drar ett nytt snöväder in från Tyskland.

– Det går inte fort. Södra Götaland drabbas redan under morgonen, men först vid lunchtid når snön Göteborg och halva Småland, säger meteorologen Johan Groth till Aftonbladet.

SMHI varnar

SMHI har på sin hemsida utfärdat en klass 1-varning, som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner, under de närmaste 24 timmarna. Varningen gäller Norrbotten och alla län i Götaland utom Skåne och Blekinge.

"Stökigt"

Först i morgon kväll har snövädret täckt hela Götaland. Södra Svealand drabbas först under natten mot onsdag.

– Det kommer ytterligare fem till tio centimeter snö, lokalt kan det snöa ännu mer. Räkna med mer trafikproblem, säger Johan Groth vid Storm weather centre.

Snövädret kombineras med en sydostlig vind.

– Det gör att det kan bli rätt stökigt med drivsnö längs ostkusten.

Blir mildare

Samtidigt tar snövädret med sig mild luft. I natt kan det vara ordentligt kallt, men i och med det nya snövädret blir temperaturen mildare och i Blekinge och längs kusterna kan man räkna med tung blötsnö.

– På onsdag ligger resterna av snövädret kvar i södra Norrland, samtidigt som ytterligare ett snöväder drar in över södra Götaland och Gotland, säger Johan Groth.

ARTIKELN HANDLAR OM

Väder