Fransk seriemördare erkänner 28 år gammalt mord

”Ardennernas odjur” säger sig ha dödat brittiska Joanna, 20

NYHETER

Brittiskan Joanna Parrish var 20 år gammal när hon hittades död, våldtagen och strypt i en flod i Auxerre i Frankrike 1990.

Först nu kan mordutredningen få ett avslut.

Dömda seriemördaren Michel Fourniret, 75 har erkänt att han dödat henne, skriver BBC.

Han sitter redan inburad på livstid sedan tio år tillbaka för morden på sju kvinnor, som var mellan 12 och 21 år gamla när han mördade dem.

Michel Fourniret, känd som ”Ardennernas odjur” och hans exfru Monique Olivier har varit huvudmisstänkta för mordet på brittiska Joanna Parrish under flera år.

Nu har Fourniet, 75 år gammal, erkänt att han dödat henne, säger advokaten Didier Seban till BBC. 75-åringen erkänner också mordet på Marie-Ange Domece, en tonåring med en utvecklingsstörning som försvann 1988. Hennes kropp har inte hittats.

1 av 2 | Foto: MICHEL SPINGLER / AP
Michel Fourniret 2008.

Exfrun dömd för medhjälp

Tidigare har exfrun Monique Olivier erkänt att hon mördat en kvinna i Auxerre-regionen under den perioden men hon drog senare tillbaka sitt vittnesmål. Nu kommer de två att förhöras igen, men hittills har inget åtal väckts, säger Didier Seban.

Olivier sitter även hon i fängelse, i minst 28 år till, dömd för medhjälp till mord i fem fall. Hon plockade upp sin exmans offer i deras bil i Ardennerna, nära tyska gränsen.

20-åriga universitetsstudenten Joanna Parrish befann sig i Auxerre för att undervisa i engelska. 17 maj 1990 hittades hon strypt och våldtagen i en flod i den franska staden.

Pappan: ”Hoppas att det inte är ett falskt spår”

Hennes pappa säger till BBC att Fourniret erkännande kommer som ”något av en chock”. Han är dock medveten om att utredningen har tagits upp igen, efter att den lades ner 2011.

Tillsammans med Joannas mamma Pauline Murell, har han kämpat för att franska myndigheter ska klargöra deras dotters död och båda har kritiserat hur utredningen har skötts.

– Jag hoppas bara att det här inte är ännu ett falskt spår, säger Roger Parrish.

– Genom en medlare vet jag att man är relativt trygg i att det här är ett seriöst och giltigt erkännande av Michel Fourniret.

Vanligaste motiven – därför blir människor dödade 00:32