Nyheter

Polisen: Hjälp oss hitta mördaren

Av: 

Erik Wiman

NYHETER

Ungdomarnas midsommarfirande slutade i en fruktansvärd tragedi.

En 21-årig man knivskars så allvarligt att hans liv inte gick att rädda.

Polisen vädjar om hjälp i jakten på hans mördare.

Dagen efter midsommarafton vilar sorgen över Köpingsvik på Öland. Sent i natt drabbade två ungdomsgäng samman. Tre personer skadades i knivslagsmålet och en person, en 21-årig man från Linköping, omkom sedan han knivskurits av en okänd gärningsman.

Kriscenter

Ordningsvakter larmades till platsen för att avstyra bråket. När de kom fram var 21-åringen fortfarande vid liv, men mycket svårt skadad.

– De gjorde hjärt- och lungräddning på honom ganska länge. Till slut kördes han i väg med ambulans, berättar ett vittne för Aftonbladet.

En annan person berättar att han såg två personer springa från brottsplatsen efter slagsmålet.

– Det var två snaggade personer som sprang i väg. Samtidigt skrek något att de var knivbeväpnade, uppger vittnet.

Behöver hjälp

Bland de ungdomar som samlats på Öland för att fira midsommar var många chockade och ledsna under lördagen. Svenska kyrkan och socialförvaltningen upprättade ett kriscenter i Köpingsvik och längs strandpromenaden anordnades en kort minnesstund för den döde.

– De som kände honom fått professionell och ska bege sig hem i dag, säger polisens presstalesman Ulf Karlsson.

Det fanns fortfarande på lördagseftermiddagen ingen utpekad gärningsman. Polisens utredare vädjar nu om hjälp till alla som vet något om slagsmålet som inträffade längs en strandpromenad i Köpingsvik.

– Vi har goda förhoppningar om att kunna lösa det här med hjälp av vittnesuppgifter.

En kniv, som tros vara mordvapnet, har hittats på platsen. Den kommer att undersökas av polisens tekniker och kan bli ett avgörande bevis om gärningsmannen grips.

”Borde vara upplyst”

Slagsmålet utspelades i närheten av Gröndals familjecamping. Carina Skogström som arbetar på campingen är bedrövad efter dödsfallet.

– Det är så fruktansvärt att det ska behöva hända. Min känsla är att stora grupper av ungdomar bara drev omkring i går kväll.

Carina Skogström berättar att de länge har ställt krav på bättre belysning längs strandpromenaden där mordet inträffade.

– Det är väldigt mörkt där och svårt att upptäcka på avstånd om något brott begås.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Vet du mer – eller blev du vittne till bråket?
Publisert: