Mordet på Carolin Stenvall

”Vad fan har jag gjort”

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Mordmisstänkte Toni Alldén: Fick panik

Toni Alldén knuffade Carolin. Han dödade henne, slog henne med en hammare, försökte bränna upp hennes kropp.

Mord säger åklagaren.

En olycka säger trebarnspappan.

– Jag tänkte, vad fan har jag gjort.

En trebarnsfar nyss fyllda 51 år. Som dödar och sedan gömmer kroppen av en ung, för honom okänd kvinna och sedan låtsas som ingenting i mer än en månad.

Kan inte förklara

I de otaliga polisförhör som hållits med Toni Alldén kan han själv inte riktigt förklara vad som drev honom till detta. Varför allt gick så fruktansvärt fel den 12 september i fjol.

I de första förhören nekade Toni Alldén till att ha något som helst med Carolins försvinnande att göra. Men efter att han försökt ta sitt liv på häktet bestämde han sig för att berätta.

– Jag insåg hur tokigt det var att jag har ljugit för er. Jag ljög inte för min egen skull. Jag ljög för min familj och jag försökte ta livet av mig för min familj, inte för min egen vilja.

”Djävla gubbe”

Allt börjar med, menar han, att Carolin konfronterade honom på en rastplats.

– Då kommer hon och skriker åt att, ja, vad hon nu sade, men jag tyckte hon sade "Djävla gubbe, hur kör du".

Han knuffar Carolin, varför har han inte kunnat svara på. Carolin faller till marken.

– Då ligger hon på backen och jag såg att det kom blod ifrån munnen. Det var så mycket blod, det var då jag börja, ja, allt gick bara runt, runt. Jag blev rädd.

Han lägger Carolins kropp i bagageluckan och kör i väg med hennes kropp. I nära sex timmar får hon ligga i hans baklucka innan han tar med henne till en skogsväg.

Skjuter Carolin i ryggen

Han dödar henne och slår henne med en hammare. Han menar att hon då redan var död.

– Jag ansåg henne död. Hon har aldrig gjort ett ljud. Hon har inte rört sig på flera timmar. Hon var helt livlös. Och varför slog jag henne med hammaren. Kanske om det fanns nå´n gnutta kvar eller nå´nting, jag vet inte.

Men enligt obduktionen tyder mycket på att Carolin var vid liv då han sköt henne.

En av frågorna som alla inblandade nu sökt svar på i ett halvårs tid är varför Toni Alldén dödade Carolin.

”Fick panik”

Men trots många timmars förhör med honom har han inte kunnat svara på det annat än med att det ”slog slint”, att han ”fick panik”, och att det ”blev kaos i hjärnan”.

Toni Alldén berättar själv i förhör att han en lång tid innan händelsen varit deprimerad. Att han brustit ut i gråt av ingenting, när som helst.

– Jag sitter bara hemma och gråter… Till sist sa gumman, nu måste du söka hjälp. Och då sökte jag hjälp själv. Det var ingen som bad mig, eller tvingade mig att söka hjälp. Sen har jag gått på psykiatrin. Jag har varit sjukskriven, ätit såna här antidepressiva mediciner. Sen kom alkoholen. Den var som en medicin den också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte höstens hetaste trender hos Åhléns – handla kläder här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Carolin Stenvall

Brott