Nyheter

Läsarna: Bygg ut kärnkraften

Av: 

Lisa Olsson

NYHETER

Bloggarna oeniga om kärnkraftsuppgörelsen – men majoriteten av Aftonbladets läsare är positiva

Alliansens överenskommelse delar bloggvärlden. "Absurt att de öppnar för nya kärnkraftverk." "Alliansen går från klarhet till klarhet".

Frågan engagerade Aftonbladets läsare som kommenterade och tyckte till.

Bland läsarna tycker en majoritet på 68 procent att kärnkraften ska byggas ut och 21 procent av läsarna anser att den ska avvecklas. Resterande tycker att det är bra som det är nu. Dessutom tycker över hälften av de som har röstat att kärnkraft är det energislag som Sverige borde satsa mest på. På andra plats kom vindkraft som fick 28 procent av rösterna.

– Äntligen, fram med kärnkraften så vi kan bli självförsörjande, skriver signaturen riha.

Han får medhåll på Mr D Frihetsblogg som är imponerad av att Centern kunde kompromissa och ändra på ståndpunkter som de haft i årtionden.

– Det är idag omöjligt att avskaffa kärnkraften utan att kasta Sverige tillbaka till stenåldern, de tomtar som tror att vindkraft kan ersätta den el vi får från kärnkraften är verklighetsfrånvända drömmare.

Mina Moderata Karameller är nöjd med att man satsar på förnyelse men tycker det är synd att allt fokus blir på kärnkraften.

– Man borde i stället ta fasta på utvecklingen av de nya energikällor som det nu kommer att storsatsas på. Det är framåt som gäller, inte att konservera sig bakåt. Kan det här vara annat än bra för Sverige, skriver hon.

Oro för cancer

Bloggaren Ett hjärta rött skriver om den tyska studie som visar att barn som bor nära kärnkraftverk löper ökad risk att drabbas av leukemi och undrar varför Sverige inte vill göra en sådan undersökning.

– Även en svensk undersökning skulle förmodligen visa på samma resultat. Men, så länge ingen kan förklara varför så är sambandet ointressant. Resonemanget är absurt, skriver hon.

Flera bloggare käner en stor besvikelse över Centerns ändrade åsikt som de tycker är ett svek.

– Centerpartiet är nu ett dött parti, vem behöver det idag? Man svek inte bara de som röstat på partiet, man svek också en gammal blocköverskridande uppgörelse, skriver bloggaren Karlssons retningar.

Vad tycker du? Skriv din åsikt i artikelkommentarerna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert: