Sveriges lyxigaste bad

NYHETER

Campingarna som satsar på bad

Sol och bad hör semestern till. På vissa campingar satsar man mer på badet i år. En av dem är Kronocamping Saxnäs på Öland.

Att sola och bad på semestern är inte alltid det lättaste — trots den långa svenska kusten är det inte alltid det går att bada i de kyliga svenska vattnen och insjöarna inbjuder inte alltid till bad. Vill du vara helt säker på en semester i Sverie med härlig simning och säker vattenlek för barnen, så bör du besöka en av Sveriges många campingar med pool. Det finns 95 stycken. Martin Juhos på Sveriges Campingars Riksförbund har koll på vilka som är lyxigast.

— På Västkusten finns flera som är riktigt trevliga, till exempel Daftö och Apelviken. Där erbjuds mer än bara en bassäng. Till exempel barnaktiviteter, servering och solsängar, säger han.

Martin Juhos tipsar också om Orsa camping. Där finns förutom vackra Orsasjön att bada i, ett stort tempererat poolområde med äventyrsbad för småbarn, simbad med ett äventyrligt piratskepp, en lång vattenrutschbana, en nybyggd lekpark och ett hoppslott. Lyxsemester för alla badsugna.

Nysatsning på Öland

Vackra Saxnäs ligger alldeles vid Kalmar sund på Öland — ön som kallas ”solens och vindarnas ö”.Här kan man bada i havet från den långa, långrunda stranden med utsikt bort mot Ölandsbrons karrakteristiska silhuett. Från och med i år kan man även njuta av bad i en stor utomhuspool i anslutning till campingen.

— Vi hoppas på sol hela sommaren, men man måste ju inse att det trotts allt är Sverige vi bor i. Så vi har sett till att det ska gå att bada även om det inte är kalasväder, säger Catrin Sörenson som är en av de som driver campingen.

Kronocamping Saxnäs är en av Sveriges större campingar. Med sexhundra platser erbjuder de ett semesterparadis för tusentals svenskar och turister under sommarmånaderna. I år har de utökat campingområdet — den 17 juni invigs ett 2500 kvadratmeter stort poolområde.

— Där finns solsängar, café och två pooler. En tolv gånger 25 meter stor uppvärmd swimmingpool och en barnpool. Vi har placerat poolområdet så att det är sol där hela dagen, berättar Catrin Sörensson.

I anslutning till den nya lyxiga poolen ska det anordnas vattenaktiviteter som vattenpolo, kvällssimmning och simskola.

— Det kommer också att finas åtminstone två poolvärdar som ska se till att besökarna får absolut bästa service, säger Catrin Sörensson.

Minimedia