Förgiftad i turistparadiset

Av: Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Hade cyanid i magen

Inom loppet av ett dygn dog två kvinnliga turister efter att plötsligt ha blivit sjuka på Phi Phi-öarna i Thailand.

Hos en av dem har man funnit cyanid i magen.

En 22-årig norska dog i måndags, bara ett par timmar efter det att en 26-årig amerikanska plötsligt blev sjuk och dog på väg till sjukhus. Även den norska kvinnans väninna insjuknade och skickades till sjukhus på fastlandet, men hon tillfrisknade.

Polis och läkare misstänkte att de blivit matförgiftade.

Ny undersökning

En första rättsmedicinsk undersökning har gjorts av den avlidna norskans kropp.

– Till vår stora överraskning hittade man cyanid i hennes mage, säger Nopadon Klom Thong, polischef på Phi Phi-öarna, till norska Nettavisen.

Kvinnans kvarlevor sänds nu till Bangkok för en fullständig obduktion. Också den amerikanska kvinnan ska obduceras i Bangkok.

Den thailändska polisen, som granskar dödsfallen, säger sig inte ha skäl att tro att något brott har begåtts, men polisen "utesluter inget".

De två norska kvinnorna hade pluggat i Australien och var bara på ett kort besök i Thailand innan de skulle återvända till Norge.

Blev magsjuka

Den amerikanska kvinnan bodde tillsammans med sin pojkvän, på samma hotell som de norska kvinnorna, när hon plötsligt blev sjuk, skriver den thailändska tidningen Andaman Times. Alla de som insjuknade fick besvär med magen – inte med lungorna, vilket gör att man utesluter saker som kan spridas via inandning.

Enligt VG dog en 46-årig norrman på Phi Phi-öarna för en månad sedan. Han var på bröllopsresa när han blev sjuk, troligen drabbad av matförgiftning.

De stora svenska resebolagen har inga paketresor till Phi Phi-öarna under sommarhalvåret.

Publicerad: