Nyheter

Bildt fortsätter tiga

Av: 

Carina Bergfeldt

NYHETER

Har inte lämnat besked om sin kyrkovalsplats

Nuvarande justitieministern har tackat ja.

Före detta justitieministern likaså.

Men utrikesminister Carl Bildt (M) fortsätter att tiga om sin plats i kyrkofullmäktige.

Foto: AP

Flera kända namn har tack vare personkryss seglat in i kyrkofullmäktige, trots att de låg långt ned på listan.

En av dem är justitieminister Beatrice Ask (M). Enligt DN ska ministern vara förvånad men glad över sin utnämning, och hon tackade ja utan tvekan. Mötet den sjunde december – då första fullmäktige äger rum – är redan inskrivet i hennes schema.

Bodström tvekade

En som inte var lika översvallande euforisk från början är forna justitieministern, riksdagsledamoten, ordföranden i justitieutskottet, advokaten, sexbarnspappan och författaren Thomas Bodström (S). Men från en första reaktion som mest bestod av ett ”Aj då”, då han enligt egen utsago var lovad att han inte skulle komma med i fullmäktige, så har även han nu ändrat sig och tackat ja. Från och med december representerar han Boo Församling i Nacka.

Carl Bildt tiger

Och det tredje kända ansiktet som genom personkryss seglade upp i toppen är nuvarande utrikesministern Carl Bildt (M). Men i motsats till Ask och Bodström är han varken öppet tveksam eller euforisk. Han säger helt enkelt inte ett knyst.

– Carl Bildt kommer inte att lämna någon kommentar om kyrkofullmäktige i helgen, säger hans pressekreterare, Irina Busic.

Är det för att han inte har bestämt sig än?

– Det vet jag inte. Det enda jag vet är att han inte kommenterar det just nu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert: